Vyksta studentų priėmimas į Kolpingo kolegiją

Dokumentai priimami iki rugpjūčio 29 d. Raguvos g. 7, Kaunas. Tel. (8-37) 22 00 30, 20 15 28. Studentų priėmimo taisykles ir kitą informaciją rasite internetiniame Kolegijos tinklapyje, nuorodoje „Stojantiesiems“.Suteikiamas profesinio bakalauro laipsnis

Kauno senamiestyje įsikūrusi Kolpingo kolegija - aukštoji neuniversitetinė mokykla, teikianti profesinį bakalaurą. Jos steigėjas katalikiška labdaros ir paramos organizacija – Lietuvos Kolpingo fondas.
Kolpingo kolegijoje realizuojamos 5 studijų programos: verslo anglų kalba, finansai, socialinis darbas, verslo vadyba ir teisė. Šiuo metu Kolpingo kolegijoje studijuoja daugiau nei 700 studentų iš įvairių Lietuvos vietų.
„Jeigu Jūs norite geresnės ateities, privalote patys ją susikurti“, - taip sakė kunigas Adolfas Kolpingas, tokiu principu vadovaujasi ir Kolegijos administracija, dėstytojai bei studentai.
Kodėl verta rinktis studijas Kolpingo kolegijoje? „Pirmiausiai dėl to, kad studijuodami studentai įgyja valstybės pripažintą profesinio bakalauro diplomą, siūlome rinkoje paklausą turinčias studijų programas. Kolegijoje vadovaujamasi krikščioniškomis vertybėmis, skiriamas didelis dėmesys ir pagarba studento asmenybei. Taip pat mūsų kolegijoje aukšta studijų kokybė, studentai turi perspektyvą toliau tęsti studijas ES šalių universitetuose, rinktis studijų mainus ES šalyse pagal Erasmus programą ir stažuotes pagal Leonardo da Vinci programas. Džiaugiamės, jog turime patogiai įrengtas patalpas Kauno senamiestyje, aktyvia studentų atstovybės veikla“, - sakė Kolpingo kolegijos direktorė Lina Kalibataitė.

Dokumentų priėmimas – iki rugpjūčio 29 d.

Kolpingo kolegijos studentai nuo šių metų turi unikalią galimybę – kartu įgyti taikomosios etikos magistro laipsnį Vilniaus Pedagoginio universiteto Pedagogikos ir psichologijos fakultete. Ja pasinaudoti gali paskutinių kursų studentai. Studijų trukmė – 2,5 metų. Baigusiems suteikiamas socialinių mokslų (edukologijos) magistro laipsnis ir mokytojo kvalifikacija. Planuojama, jog studijos vyks Kolpingo kolegijoje. Taip pat pasirašytos bendradarbiavimo sutartys su VDU, Škotijos, Danijos, Vokietijos ir kitų šalių aukštosiomis mokyklomis.
Nuo šių metų rudens Kolegijoje bus ir daugiau naujovių – atsiras galimybė studijuoti atskirus dalykų modulius pagal pasirinkimą iš siūlomų 5 programų, studentai mokysis dviejų užsienio kalbų – anglų ir vokiečių, kurias jie studijuos 3 lygiais.
Pavasarį Studijų kokybės vertinimo centras tikrino Verslo anglų kalbos programą, kuri buvo sėkmingai akredituota. Tad šiais metais laukiame studentų, būsimų anglų kalbos vertėjų, kurie studijuos pagal patobulintą programą.
 Kolegijoje vyksta tarptautinės mokslinės konferencijos ir seminarai, organizuojamos tradicinės studentiškos šventės. Studentai, dėstytojai bei administracijos darbuotojai Kalėdinių akcijų metu aplanko Kauno “Atžalyno” vaikų globos namų ir Kauno I-osios specialiosios mokyklos globotinius, Teisės katedros dėstytojai organizuoja nemokamą teisinę konsultaciją miesto visuomenei.
Jei ketinate tapti anglų kalbos vertėjais, vadybininkais, teisininkais, finansininkais ar socialiniais darbuotojais – kviečiame šias profesijas įgyti Kolpingo kolegijoje.