Vyks konferencija, skirta Tarptautinei Tolerancijos dienai ir Europos vystomojo bendradarbiavimo ir švietimo dienoms paminėti

Lapkričio 14 d., penktadienį, Raguvos g. 7 Kaune (senamiestyje), Lietuvos Kolpingo draugija kviečia į konferenciją, skirtą Tarptautinei Tolerancijos dienai ir Europos vystomojo bendradarbiavimo ir švietimo dienoms paminėti „Savanorystė moko būti tolerantiškais“.Renginys skirtas studentams bei visiems, besidomintiems savanorystės galimybėmis ir tolerancija. Šiuo renginiu Lietuvos Kolpingo draugija prisideda ir prie Europos vystomojo bendradarbiavimo ir švietimo dienų, kurios vyks Strasbūre š.m. lapkričio 15-17 d.

Ryte prie Kolpingo namo Kolpingo kolegijos studentai, ragindami atkreipti dėmesį į toleranciją, prisegs specialius ženklelius studentams bei praeiviams, o 11 val. prasidėsiančioje konferencijoje bus skaitomi pranešimai šia tema, taip pat supažindinama su GLEN savanorių programa, patirtimi apie savanorystę Afrikoje bei Etiopijoje dalysis savanoriai Augustas Kligys bei Dovilė Šinkūnienė.

Nuo 2005 metų Lietuvos Kolpingo draugija yra tarptautinio jaunųjų europiečių tinklo GLEN partnerė Lietuvoje. GLEN – tai globalus mokymosi tinklas Europos jaunimui, kurį sudaro nevyriausybinės organizacijos iš 12 Europos Sąjungos šalių: Austrijos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Maltos, Prancūzijos, Slovakijos, Slovėnijos, Vengrijos, Vokietijos. Pagal šį projektą kas metai po keletą jaunų žmonių išvyksta savanoriauti į besivystančias šalis.

Konferenciją remia Konrado Adenauerio fondas ir InWEnt.