Vyko „Europos dienos‘2009“ renginiai

Gegužės 4 d. Kolpingo kolegijoje vyko „Europos dienos‘2009“ renginiai.

Apie tai, kas yra Europos diena ir kodėl ji švenčiama, kalbėjo Tarptautinių ryšių skyriaus projektų koordinatorė Jolita Surmaitė. Apie mobilumą Europoje, atrandant Erasmus pasaulį, nulipdytą iš įvairių pasaulio šalių, kalbų, tradicijų, kultūrų pasakojo Kolpingo kolegijos Verslo vadybos 3 kurso studentas Gediminas Žilys, vykęs studijuoti pagal Erasmus mainų programą į Danijos Tietgen Business kolegiją.

Vyko žaidimas – atrakcija „Ar gerai pažįstame Europą?“, kurį pravedė Giedrė Urbonavičiūtė, Tarptautinių ryšių skyriaus projektų koordinatorė. Buvo pateikti klausimai, kurių pagalba buvo galima daugiau sužinoti apie Europos šalių ypatumus ir kitas įdomybes. Paskaitą apie Europos šalių kultūros ir kalbos skirtumus skaitė Dr. Ph. Julian Good ir University of Essex, (Didžioji Britanija).

Renginio pabaigoje vyko kolegijos šachmatų ir šaškių varžybos.