Kolpingo kolegijoje pirmą kartą vyko Verslo savaitė

Kovo 3 -7 d. Kaune Kolpingo kolegija organizavo Verslo savaitę, kurioje kvietė dalyvauti visus, norinčius atrasti verslo vertybes. “Kolegijoje visą savaitę vyko nemažai nemokamų seminarų įvairiai auditorijai. Verslo savaitė buvo organizuota pirmąjį kartą, tačiau planuojame, kad taps tradiciniu renginiu ir vyks kiekvienais metais“, - sakė Kolpingo kolegijos direktorė Lina Kalibataitė.

„Pagrindinė Verslo savaitės idėja – atrasti verslo vertybes. Kolpingo kolegija savo veikloje vadovaujasi krikščioniškais principais, todėl norėjome parodyti, kad šios vertybės gali egzistuoti ir versle. Verslui kurti bei jį plėtoti skirti seminarai yra brangūs, o mes siūlėme apsilankyti juose nemokamai arba už simbolinį mokestį. Dar nebuvo pasibaigęs registracijos į seminarus laikas, tačiau į kai kuriuos jų jau nebegalėjome sutalpinti visų norinčių. Tikrai nesitikėjome, jog į pirmąjį seminarą apie verslo kūrimo pradžią atvykti užsiregistruos ne tik Kaune esančių įvairių aukštųjų mokyklų studentai, moksleiviai, tačiau sulauksime svečių ir iš tolimesnių Lietuvos miestų. Džiugina, kad žmonės ieško informacijos, jiems šios temos yra aktualios ir įdomios“, - sakė Kolpingo kolegijos Verslo vadybos katedros vedėjas Aivaras Krasuckas.
Nemokamame seminare „Verslo pradžia. Nuo ko pradėti?“ buvo skirtas visiems, kurie nori pasiekti asmeninę laisvę, tačiau nežino pagrindinių verslo kūrimo principų. Kitas organizuotas seminaras buvo skirtas kaimo turizmo verslą jau vystantiems ar norintiems jį pradėti asmenims. Seminaro metu buvo dalintasi patirtimi ir žiniomis apie tai, kaip pritraukti naujų investicijų norint plėtoti ar pradėti kaimo turizmo verslą, kaip įvertinti naujų produktų kūrimo naudą. Kolegijų ir universitetų dėstytojams, norintiems kelti savo kvalifikaciją, buvo skirtas seminaras apie naujus mokymo metodus, taikomus užsienio universitetuose.
Viena savaitės diena Kolpingo kolegijoje buvo skirta „Atvirai durų dienai versle“. Jos metu asmenys, turintys konkrečių verslo kūrimo ar valdymo, finansų planavimo, teisinių klausimų galėjo nemokamai pasikonsultuoti. Visuose renginiuose dalyvavo daugiau nei 200 žmonių.
Verslo savaitė baigėsi Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje organizuota tarptautine moksline-praktine konferencija „Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros perspektyvos integracijos į ES kontekste“. Mokslo ir švietimo institucijų bei verslo atstovai konferencijos metu svarstė smulkaus ir vidutinio verslo problemas turizmo paslaugų sektoriuje. Sveikinimo žodį tarė Kauno miesto mero pavaduotojas Kazimieras Kuzminskas. Konferencijoje pranešimus skaitė Londono South Bank universiteto Verslo, finansų ir informacijos vadybos fakulteto Tarptautinės veiklos direktorius Colin Knapp, Aukštosios katalikiškos mokyklos Socialinio darbo fakulteto dekanas iš Vokietijos dr. prof. Armin Wildfeuer, tos pačios mokyklos dr. prof. Heinz Theisen, Kauno regiono turizmo informacijos centro direktorius S.Sidaravičius, Lietuvos žemės ūkio universiteto Karjeros centro direktorė Dr. R.Mičiulienė, Vilniaus Kooperacijos kolegijos direktoriaus pavaduotoja studijoms Kauno skyriuje dr. B.Alborovienė, Kolpingo kolegijos dėstytojai. Taip pat buvo išleistas tarptautinės mokslinės-praktinės konferencijos straipsnių rinkinys.

Rūta Kazlauskaitė

Nuotraukose: iš kairės - Aukštosios katalikiškos mokyklos Socialinio darbo fakulteto dekanas iš Vokietijos dr. prof. Armin Wildfeuer, Kolpingo kolegijos direktorė Lina Kalibataitė, Aukštosios katalikiškos mokyklos dr. prof. Heinz Theisen, Kolegijos Verslo vadybos katedros vedėjas Aivaras Krasuckas, Kolegijos Tarptautinių ryšių skyriaus projektų konsultantė Elena Mickūnaitė, Kolegijos Tarptautinių ryšių skyriaus vedėjas Edvinas Zinkevičius, Londono South Bank universiteto Verslo, finansų ir informacijos vadybos fakulteto Tarptautinės veiklos direktorius Colin Knapp, Kolegijos doc. dr. Klara Katilienė, Kolegijos Mokslo skyriaus vedėja Rasa Didžiulienė, Kolegijos Tarptautinių ryšių skyriaus projektų koordinatorė Jolita Surmaitė.

Seminaruose dalyvavo žmonės, atvykę iš įvairių Lietuvos vietų.