Kolpingo kolegija minėjo jubiliejų

Birželio 10 d. Kolpingo kolegija minėjo 15 metų institucijos ir 10 metų koleginių studijų jubiliejų. Šventė prasidėjo šv. Mišiomis Vytauto Didžiojo bažnyčioje, vėliau šventinė programa vyko  naujajame Kolpingo kolegijos name Senamiestyje.

Šventėje dalyvavo Tarptautinės Kolpingo draugijos vadovas Hubert Tintelott, Augsburgo Kolpingo švietimo centro vadovas ir Kolpingo kolegijos Akademinės tarybos pirmininkas Josef Sebastian Paul, LR Seimo narė Dalia Teišerskytė, Kauno miesto mero pavaduotojas Povilas Mačiulis, socialiniai partneriai iš Lietuvos ir užsienio, kitų Lietuvos aukštųjų mokyklų vadovai, Studentų atstovybės, ALUMNI atstovai, garbūs svečiai.

Per penkiolika kaip institucijos Kolpingo kolegijos veiklos metų ir septyniolika Lietuvos Kolpingo draugijos veiklos metų buvo įgyvendinta nemažai projektų socialinėje, švietimo srityse. Kolpingiečiams padėjo ištikimi bičiuliai, bendražygiai ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Vienam jų - Tarptautinės Kolpingo draugijos vadovui Hubert Tintelott už ypatingą indėlį įgyvendinant švietimo projektus buvo suteiktas Lietuvos Kolpingo draugijos Garbės nario vardas.

Susirinkusiems grojo Kauno jazz‘o  kvintetas.

Kauno senamiestyje įsikūrusi aukštoji mokykla VšĮ Kolpingo kolegija teikia aukštąjį išsilavinimą liudijantį profesinio bakalauro diplomą. Kolpingo kolegijoje realizuojamos 5 studijų programos: teisė, verslo vadyba, finansai, verslo anglų kalba ir socialinis darbas.

1996 m. buvo įkurta Kolpingo aukštesnioji mokykla, 2001 m. tapo aukštąja mokykla  - VšĮ Kolpingo kolegija. Per 15 sėkmingos veiklos metų pavyko sukurti aukštojo mokslo instituciją, kuri įsitvirtino rinkoje ir turi savo veidą.

Rūta Kazlauskaitė
Juozo Stočkaus nuotraukos