Kolpingo kolegija kviečia į Verslo savaitę

Kovo 3 -7 d. Kolpingo Kolegija organizuoja Verslo savaitę, kurioje kviečia dalyvauti visus, kurie nori atrasti verslo vertybes kartu su didelę patirtį turinčiais verslo konsultantais iš Abertay of Dundee universiteto (Didžioji Britanija) – dr. James S Paterson ir Iain S Fraser, dirbusiais su įvairiais projektais Škotijoje, Zambijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Ukrainoje ir kitose šalyse bei Kolpingo kolegijos Verslo vadybos katedros vedėju Aivaru Krasucku. Kolpingo kolegija visą savaitę truksiantį renginį su daugybe nemokamų seminarų įvairiai auditorijai organizuoja pirmąjį kartą, idėją parsivežę po viešnagės Abertay of Dundee universitete. Su šiuo Didžiosios Britanijos universitetu Kolpingo kolegija yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį ir bendrauja ne vienerius metus.
„Pagrindinė Verslo savaitės idėja – atrasti verslo vertybes. Kolpingo kolegija savo veikloje vadovaujasi krikščioniškais principais, todėl norime parodyti, kad šios vertybės gali egzistuoti ir versle. Verslo kūrimui bei jo plėtojimui skirti seminarai yra brangūs, o mes siūlome apsilankyti juose nemokamai arba už simbolinį mokestį. Be to, atvykstantys verslo konsultantai - dr. James S Paterson ir Iain S Fraser - su įvairiais projektais yra dirbę įvairiose užsienio šalyse, todėl jų patirtis vertinga“, - sako Kolpingo kolegijos Verslo vadybos katedros vedėjas Aivaras Krasuckas.
Kovo 3 d., pirmadienį, nemokamas seminaras „Verslo pradžia. Nuo ko pradėti?“ bus skirtas visiems, kurie nori pasiekti asmeninę laisvę, tačiau nežino pagrindinių verslo kūrimo principų. Ypač laukiami abiturientai, kolegijų ir universitetų studentai, kurie studijuoja ekonomiką ar verslo vadybą.
Kovo 4 d., antradienį, nemokamas seminaras skirtas kaimo turizmo verslą jau vystantiems ar norintiems jį pradėti asmenims. Verslo konsultantai iš Didžiosios Britanijos dalinsis patirtimi ir žiniomis apie tai, kaip pritraukti naujų investicijų norint plėtoti ar pradėti kaimo turizmo verslą, kaip įvertinti naujų produktų kūrimo naudą. Dalyviai bandys surasti atsakymus į klausimus, kaip išvengti brangiai kainuojančių klaidų versle ir kt.
Trečiadienį, kovo 5 d., kolegijos dėstytojams, norintiems kelti savo kvalifikaciją, svečiai papasakos apie naujus mokymo metodus, taikomus užsienio universitetuose.
Ketvirtadienį, kovo 6 d., Kolpingo kolegijoje vyks „Atvira durų diena verslui“. Jos metu asmenys, turintys konkrečių verslo kūrimo ar valdymo, finansų planavimo, teisinių klausimų galės nemokamai pasikonsultuoti su atvykusiais verslo konsultantais bei Kolegijos lektoriais.
Visi seminarai bei “Atvira durų diena verslui” vyks Kolpingo kolegijos patalpose, Raguvos g. 7, Kaune.
Penktadienį Verslo savaitė pasibaigs Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje organizuojama tarptautine moksline-praktine konferencija „Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros perspektyvos integracijos į Europos Sąjungą kontekste“. Konferencijoje pranešimus skaitys svečiai iš Vokietijos, Didžiosios Britanijos ir kt. Mokslo ir švietimo institucijų bei verslo atstovai jos metu svarstys smulkaus ir vidutinio verslo problemas turizmo paslaugų sektoriuje.

Rūta Kazlauskaitė