Dalyvaukite gegužės 12 d. projekte LT 1000 Kolpingo kolegijoje

Gegužės 12 d., antradienį, 12 -13. 30 val. į Kolpingo kolegiją atvyks visuomeninio projekto LT 1000 fotografų komanda. Jos tikslas - įamžinti šalies žmones ir išleisti portretinių nuotraukų albumą, kuris taptų didžiausia visų laikų lietuviška knyga.2009 m. pabaigoje - 2010 m. pradžioje bus išleistas vienetinis Lietuvos žmonių ir užsienyje gyvenančių lietuvių portretinių nuotraukų albumas LT 1000. Albumas taps didžiausia lietuviška knyga ir bus naudojama pristatant Lietuvos žmones ir šalį įvairiuose kultūros renginiuose Lietuvoje ir užsienyje, šis albumas nebus skirtas komerciniams pardavimams.

Kiekvienas nusifotografavęs dalyvis paremia projektą 5 Lt įnašu ir gauna tūkstantmečio simbolį - apyrankę LT 1000, kuri primins apie šią iškilią sukaktį. Visas gegužės mėnesis skirtas akademinei bendruomenei - fotografų komanda važinės po Lietuvos aukštąsias mokyklas ir fotografuos visus norinčius.

Projektą palaiko daugybė žymių Lietuvos žmonių - muzikantai, aktoriai, sportininkai. Tūkstantmečio albume jau įsiamžino Andrius Mamontovas, Žydrūnas Savickas, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, Zita Kelmickaitė, Inga Jankauskaitė, Vytautas Šapranauskas, Martynas Starkus, Neda Malūnavičiūtė, SKAMP trijulė ir daugelis kitų. LT 1000 komanda jau įamžino žmones festivalyje Be2gether, Sostinės dienose, Jūros šventėje, Šiaulių, Panevėžio, Senųjų amatų dienose ir begalėje kitų renginių. Įamžinti Lenkijos lietuviai Punske, aplankyti tautiečiai Budapešte, ekspedicijos „Šilko kelias“ dėka LT 1000 apyrankėmis pasidabino tautiečiai Rumunijoje, Turkijoje, Irane, Uzbekijoje ir kt.

Laukiame Jūsų gegužės 12 d., antradienį, 12 -13. 30 val. Kolpingo kolegijoje. Kurkime istorija kartu!