LR Seime vyko tarptautinė konferencija apie kolegines studijas

Balandžio 7 d. VšĮ Kolpingo kolegija organizavo tarptautinę konferenciją apie kolegines studijas ir šio sektoriaus svarbą Lietuvoje „Praktiškos studijos kolegijoje”. Ji vyko LR Seime.

Sveikinimo žodį tarė LR Seimo narys, Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narys Julius Dautartas, LR Seimo narys Kazimieras Kuzminskas, LR Švietimo ir mokslo ministerijos Studijų departamento Profesinių studijų skyriaus vedėjas  Antanas Levickas.

Pranešimus konferencijoje skaitė Vidmantas Tutlys - Bolonijos proceso ekspertas, VDU profesinio rengimo centro studijų vadovas,  VU prof. habil. dr. Vytautas Daujotis, Kolpingo kolegijos absolventas Šarūnas Grigaliūnas. Į konferenciją atvyko svečiai iš Vokietijos. Apie kolegijų svarbą Vokietijoje bei jų perspektyvas kalbėjo bei patirtimi dalijosi  prof. habil. dr. Juergen Plaschke ir Raimund Egger -  Ingolstadt Kolpingo akademijos vadovas.

Kolpingo kolegija organizavo šią konferenciją norėdama atkreipti visuomenės dėmesį į koleginių studijų sektoriaus vietą  aukštojo mokslo sistemoje Lietuvoje. Šioje konferencijoje buvo dalijamasi mintimis, koks kolegijų vaidmuo Lietuvoje, kokia užsienio šalių patirtis bei kokį vaidmenį kolegijoms nori priskirti Lietuvos aukštojo mokslo sistema.